Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  آداب و رسوم و برنامه‌ها شب قدر که به گفته پیامبر گرامی اسلام (ص) در دهه آخر ماه مبارک رمضان قرار دارد، متفاوت است.

علمای اسلام وجه تسمیه شب قدر را عظمت ارزش آن نزد پروردگار و آمرزش تمام گناهان در آن می‌دانند، همانطور که قرآن کریم در این شب نازل شده و در این شب مقدرات یک ساله خلایق در لوح محفوظ نوشته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شب مسلمانان تمام دنیا با حضور در مساجد و اماکن مقدسه، با مناجات، ادای نماز، قرائت قرآن، دعا و ذکر خذا این شب بزرگ را احیا می‌دارند و از خداوند منان برای خود و دیگران طلب آمرزش، رحمت و نعمت می‌کنند.

مسلمان مصری با آذین بندی مساجد در دهه آخر ماه مبارک رمضان برای احیای شب قدر آماده می‌شوند و خدام مساجد از هزاران معتکف در فضائی روحانی پذیرایی می‌کنند. معتکفین در این شب به ادای نماز، دعا و حمد و تسبیح خداوند می‌پردازند و تعداد آن‌ها در مسجد اصلی قاهره به حدود پانصد هزار نفر می‌رسد.

در کشور مراکش، آداب و رسوم لیالی شب قدر، اندکی با دیگر کشور‌های اسلامی تفاوت دارد و هر منطقه‌ای نیز به شیوه خود مراسم این شب را برپا می‌دارد، ولی با وجود تمام اختلافات در آداب و رسوم در مورد احیای شب قدر اتفاق نظر وجود دارد. مسلمانان مراکشی شب‌های بیست و ششم و بیست و هفتم ماه مبارک رمضان را به عنوان شب قدر احیا می‌دارند.

شهروندان مراکشی در این شب‌ها با حضور در مساجد به نماز و دعا می‌پردازند و از بهترین انواع عطر‌ها برای خوشبو سازی مساجد استفاده می‌شود. آن‌ها پس از انجام مراسم به زیارت اهل قبور و پس از آن به دید و بازدید اهل فامیل می‌روند و خرما و زیتون برای خیرات و صدقه توزیع می‌کنند.

شهروندان الجزائری نیز به شیوه‌ای دیگر شب قدر را احیا می‌دارند؛ به گونه‌ای که در دهه آخر ماه مبارک رمضان به ساحل دریا می‌روند و با روشن کردن انواع شمع در طول ساحل این شب را احیا می‌دارند. دختران مجرد و حتی زنان متاهل با آب دریا این شمع‌ها را خاموش می‌کنند و برای یکدیگر آرزوی ازدواج، بچه دار شدن و برای بیماران آرزوی شفای عاجل می‌کنند. این مراسم در سواحل پایتخت این کشور و شهر‌های تیبازه و بومرداس رایج است.

مسلمان سودان نیز در این شب با حضور در مساجد به دعا و نماز می‌پردازند و کودکان را نیز با خود به مساجد می‌آورند تا از پاداش این شب بزرگ مستفید شوند. برخی در این شب میان مردم کتاب توزیع می‌کنند و تا سحر در مساجد باقی می‌مانند.

در تونس نیز مسلمانان براساس باور‌های دینی خود شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان را به عنوان شب قدر احیا می‌کنند.

موکب‌های دینی در این شب برای ختم قرآن و روایت سیره پیامبر اکرم (ص) در مساجد برپا می‌شود و همچنین مسابقات حفظ قرآن کریم نیز برگزار می‌شود.

برگزاری مراسم شب قدر در اماکن مقدسه و به ویژه عتبات عالیات با شور و شعف ویژه‌ای برگزار می‌شود و ملیون‌ها زائر از سراسر دنیا با حضور در اعتاب مقدسه امام حسین (ع) در کربلا، امام علی (ع) در نجف اشرف، امامین شریفین عسکریین در سامراء و امام جواد و امام موسی کاظم (علیهما السلام) در کاظمین به مناجات، قرائت قرآن، ادای نماز و خواندن ادعیه مختلف می‌پردازند و شب قدر را تا سحر احیا می‌دارند.

در فلسطین نیز مسلمانان علی رغم اقدامات شدید امنیتی اشغالگران صهیونیست، در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان شب قدر را در مسجد الاقصی احیا می‌دارند و حدود پانصد هزار نفر در این مسجد شریف حضور می‌یابند.

شهروندان فلسطینی از مناطق مختلف نوار غزه، کرانه باختری و قدس اشغالی به مسجد الاقصی می‌آیند. نیرو‌های رژیم اشغالگر قدس، به شدت در این شب مسلمانان را تفتیش می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند تا کارت شناسایی خود را ارائه دهند.

شهروندان سوری در "دمشق" پایتخت این کشور به حرم حضرت زینب (س) در ریف دمشق می‌روند و مراسم دینی خود اعم از مناجات، برپایی نماز و تلاوت قرآن را اجرا می‌کنند.

آری، این است شب قدر؛ شبی که در آن دل‌ها پاک می‌شود، امید‌ها تحقق می‌یابد و اشک‌ها بیهوده از دیدگان جاری نمی‌شود و از هزار شب بهتر است.

منبع: الکوثر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شب قدر ماه رمضان ماه مبارک رمضان احیا می دارند آداب و رسوم شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۴۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمسخر ملكه اليزابت و آداب سلطنتی توسط مگان مارکل

گزارش کامل از گزیده‌خبرهای امروز «تابناک با تو» را با کلیک بر تیتر آن بخوانید.

 

تمسخر ملكه اليزابت و آداب سلطنتی توسط مگان مارکل 

اتفاقی هولناک وسط انجام ایمپلنت دندان


عکس زیبا و بهاری عمه خانم سریال فاصله‌ها


بازداشت باند نامرئی که همگی زن بودند
موبایل‌های سرقتی تهران سر از یک مکان غیرمنتظره درآورد


قیمت خودرو


انگیزه عامل قتل هولناک در بوستان ولایت فاش شد


سریال مورد علاقه رهبر انقلاب مشخص شد
جزییات جدید از استان‌های تهران شرقی و غربی


عمو پورنگ هم از تلویزیون خداحافظی کرد!


سکوت مجری پرحاشیه درباره ماجرای اخراجش شکست


حکم انضباطیِ تاریخی برای پرسپولیس و سپاهان


استوری تازه و جنجالی از هانیه توسلی که وایرال شد


جزییات جدید از قتل مدیر ارشد شهرداری تهران
چهره «هلنِ» سریال مردان آنجلس بعد از 27 سال زیر و رو شد!


نفرین پنج که دامن‌گیر انسان و دیگر پستانداران شد


فضاپیمای پرسروصدای بوئینگ ناکام شد!


چرا به طور ناگهانی دچار دل‌پیچه می‌شویم؟


واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می‌برد!


بلای باورنکردنی که «گاز خنده» بر سر یک جوان ۲۵ساله آورد

 

دیگر خبرها

  • 35 واحد راکد و غیر فعال گلستان در سال گذشته احیا شد
  • مدیر حوزه‌های علمیه کشور: مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • بنیاد هدایت توفیقات مساجد را روایت می‌کند
  • مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • برای ترمیم زخم های کهنه وارد شده بر پیکر مساجد، به اراده جمعی نیاز داریم 
  • تمسخر ملكه اليزابت و آداب سلطنتی توسط مگان مارکل
  • برای ترمیم زخم‌های کهنه وارد شده بر پیکر مساجد، به اراده جمعی نیاز داریم
  • «هلال» و دنیایی که از خرده فرهنگ می‌سازد
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید